Alle undersøgelser og behandlinger der udføres på klinikken, er efter nyeste og veldokumenterede metoder.

For yderligere information om undersøgelser, operationer og sygdomme henvises til www.sundhed.dk


Gastroskopi: Er en kikkertundersøgelse af spiserøret, mavesækken og tolvfingertarmen. Undersøgelsen foretages for at afsløre om der er sår, betændelse, spiserørsbrok, forsnævringer eller kræft. Se venligst vejledning om gastroskopi.


Anoskopi: Er en undersøgelse af endetarmskanalen, som foretages med et kort rør. Undersøgelsen kan afsløre hæmorider, sår og kræft. Foretages oftest sammen med en sigmoideoskopi. Se venligst vejledning om anoskopi.


Sigmoideoskopi: Er en kikkertundersøgelse af endetarmen og de nederste 50 cm af tyktarmen. Undersøgelsen kan afsløre betændelse, polypper og kræft. Se venligst vejledning om sigmoideoskopi.


Koloskopi: Er en kikkertundersøgelse af endetarmen og hele tyktarmen og ved behov undersøgelse af den nederste del af tyndtarmen. Undersøgelsen kan blandt andet afsløre betændelse, polypper og kræft.

Se venligst vejledning om koloskopi FØR kl. 09.00.

eller Se venligst vedledningen om koloskopi EFTER kl. 09.00.


Hæmorider og hudflapper (marisker): Hæmorider er åreknuder i endetarmskanalen. De hyppigste årsager er obstipation (hård mave), efter graviditeter eller arvelige forhold. Behandling er kostomlægning, elastikbehandling (se vejledning om anoskopi) eller kirurgisk fjernelse i de svære tilfælde. Marisker er udvendige hudflapper omkring endetarmsåbningen. Se venligst vejledning om hæmorider og marisker. Se venligst vejledning om hæmorider.


Forhudsforsnævring (phimosis): Hvis forhuden er forsnævret og ikke kan føres bagud og over penishovedet, kan operation være nødvendig. Se venligst vejledning om forhudsforsnævring.


Sterilisation af mænd: Se venligst vejledning.


Fjernelse af hudforandringer/knuder under huden: Dette kan typisk være modermærker, godartet fedtknuder eller talgknuder (ateromer). Se venligst vejledning herom.


Nedgroet negl: Ved nedgroet negl forstås en lidelse, hvor neglens siderande trykkes ned i neglefalsene. Det giver ømhed og/eller smerte og kan føre til betændelse/infektion. Lidelsen kan være en følge af forkert fodtøj, forkert negleklipning eller efter fysisk skade på neglen. Se venligst vejledning om ”nedgroet negl”.